Minőségi, természetes hatású, holland műfű környezetbarát tulajdonságokkal

Noha vannak, akik a tudományos és technológiai fejlődést, valamint mindennek jelentősen felgyorsult ütemét árgus szemekkel nézik, tagadhatatlan, hogy e két jelentékeny szféra számos területen elkendőzhetetlen diadalt tudhat magáénak. Ma már elmondhatjuk, hogy az élet szinte egyetlen területéről sem hiányzik a technológiai újdonságok jelenléte, melynek segítségével szintet dobbantott a környezetbarát műfű is.

műfű

A fű „mű” jelzője gyakran visszás érzéseket vált ki az emberekben, azonban minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a mesterséges fű ma már olyan természetes hatást keltően puha és sűrű, hogy számtalan szemlélőben fel sem merül, hogy valójában nem naturális gyepet szemlél, avagy érez a talpai alatt. A műfű kérdésében is szembe találhatjuk magunkat az anno műfenyőket övező ellenvéleményekkel, melyek kapcsán főként a szintetizált anyagok természetre gyakorolt potenciálisan káros hatását szokták hangsúlyozni.

A műfű környezetbarát tulajdonságai

A műfű a hatvanas években „debütált”, amikor elsősorban a sportpályák földjét fedte, majd innen terjeszkedett tovább.

A műfű ellenzői gyakran azzal érvelnek, hogy az artificiális gyep nem képes ellátni a természetes fűtől elvárt alapfunkciókat, főként nem fotoszintetizál, tehát nem változtatja a szén-dioxidot oxigénné – mindez vitathatatlan tény a műfű kapcsán, azonban érdemes figyelembe venni azt a tényt, mely szerint a valódi gyep ápolása milyen sok áramot, üzemanyagot, vizet igényel.

Amennyiben benzines fűnyírógépet használunk a kerti gyep karbantartása céljából, elgondolkodtató az a kimutatás, mely szerint egy órányi kerti munka az említett fűnyíróval megfelel egy négy órát igénylő vezetéssel, mellyel nagyban hozzájárulhatunk a globális felmelegedéshez.

Tovább-gondolva a természetes fű rendszeres karbantartásának kérdését, nem árt arra is gondolni, hogy a gyep esztétikáját szolgáló öntözés mellett a különféle vegyi adalékanyagok, példaképpen a gyepműtrágya, káros hatást gyakorol a környezetre és az élővilágra egyaránt.

A holland fonalból előállított, vízáteresztő, tűzvédelmi bizonylattal rendelkező, környezetbarát KINGRASS műfűre 8 év garanciát vállalunk.

Amennyiben további kérdéseket tenne fel a műfű kapcsán, forduljon bizalommal hozzánk.

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

  1. Everything is very open with a very clear clarification of the challenges. It was definitely informative. Your website is extremely helpful. Thank you for sharing! Albina Ashlin Hamal

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé.