A műfű felhasználási lehetőségeinek tényleg csak a képzelet szab határt!

Selymes tapintású, természethű, memóriaszálas, UV-rezisztens, tűzálló, és méreganyag-mentes: ez a füvek királya!

A műfű felhasználási lehetőségei igen széles skálán mozognak, és nem feltétlenül korlátozódnak kizárólagos jelleggel a sportpályák borítására.

A szintetikus fűben rejlő egyik legkimagaslóbb előny a széles körű felhasználási lehetőségében nyilvánul meg, mely ismérvének köszönhetően: gyepként lehet jelen a kertekben, ugyanakkor puha, selymes talajt biztosít erkélyek, teraszok, lépcsők, kültéri műfű,  játszóterek számára.

Hogy mennyire minősül környezetbarátnak a műfű? Most eldöntheti!

Szó sincs itt a természetes fű ellenében történő érvek felsorakoztatásáról (egyfajta természetes vs. műfű érdem-csatározásról), hiszen a természet csodálatos alkotásai kétségkívül mindenkit ámulatba ejtenek. A műfű tökéletesítési eljárásai során a gyártók egyre inkább arra törekednek, hogy egy természetes fű állagához, színéhez tökéletesen igazodó mesterséges megoldást kínáljanak. Kérdésként merülhet fel, hogy mindez hogyan befolyásolja a környezetbarát hozzáállást? Lássuk:

 • a természetes fű, ahhoz hogy tetszetős látványt nyújtson, gondoskodásra van szüksége
 • a gondoskodás elengedhetetlen velejárója a gyakori öntözés szükségességében ölt testet (főként a növekedési szezonban, azaz a nyári időszakban)
 • a műfű nem igényel öntözést
 • az anyatermészet a gyakran drasztikus emberi beavatkozásoknak „köszönhetően” sérülékennyé vált – főként az utóbbi évtizedek felgyorsult ütemű környezetszennyezése miatt –, ezért nagyobb figyelmet szükséges fordítanunk az erőforrások felhasználását illetően.

A KINGRASS műfű környezetvédelmi bevizsgálással is rendelkezik, mely azt bizonyítja, hogy:

 • nem tartalmaz toxikus, a környezetre és az élőlényekre káros anyagokat
 • gyerekbarát tulajdonságának köszönhetően biztonsággal alkalmazható játszóterekre, óvodai terek burkolására
 • kiskedvenceinket sem kell féltenünk, ha önfeledten kisajátítják a műfű kínálta területeket maguknak, hiszen méreganyag-nélkülisége okán a KINGRASS műfű kutyabarátnak bizonyul
 • a memóriászálas műfűre cégünk 7 év garanciát ad
 • sport-műfű esetében 5-8 év garanciát tudunk kínálni
 • a labdarúgó pályákra alkalmas műfüveink közül 5 FIFA minősítéssel „büszkélkedik”
 • hazai piacon a minőségi KINGRASS műfű kiváló ár-érték aránnyal

Számunkra az Ön elégedettsége, jövendő KINGRASS műfű tulajdonosként, kulcsfontosságú, ezért ügyfeleink gondos, körültekintő, komplex módon történő kiszolgálására nagy hangsúlyt fektetünk. Mindezek mellett pedig a mű pázsitfű lerakását a lehető legkedvezőbb áron tudjuk megvalósítani.

Kérdésével, műfű-vásárlási szándékával forduljon hozzánk bizalommal!

Minőségi, természethű műfű pázsit

Varázsolja ellenállhatatlanná kül- és beltéri környezetét a műfüvek királyával!

Az élet szinte minden területén előszeretettel vesszük körbe magunkat „megkreált”, avagy „mesterséges” eszközökkel, tárgyakkal, melyek életünket egyszerűbbé, dekoratívabbá formálják, segítenek a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzésben. Mindezen tulajdonságok ellenére, sokan vegyes érzéseket táplálnak az olyan artificiális termékek iránt, mint példaképpen a műfű. Ennek kapcsán a leggyakoribb kérdések a műfű környezetbarát mibenléte kapcsán merülnek fel.

A műfüvek királya címet méltán kiérdemelt KINGRASS gyártója, mely a világ első műfű-gyártói között szerepelt, közel négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a műfű-gyártás területén. A magas minőséggel rendelkező műfű-gyártó cég az Európai Műfűgyártók Szövetségének (ESTO) teljes jogú tagjaként van számon tartva.

A műfűkirály iránti megnövekedett érdeklődést leginkább a számok nyelvén tudjuk érzékeltetni:

 • évente 10 millió nm műfüvet gyártanak, a világ 60 országába
 • a holland TEN Cate fonalból előállított műfű 100%-ban UV-rezisztens, mely tulajdonságának köszönhetően az erős napsugárzással bíró országokban is kiválóan teljesít (példaképpen az arab országokban)
 • a tető- és közösségi terek burkolását a tűzoltóság kizárólag a Cf1 S2 minősítéssel rendelkező műfüvek esetében hagyja jóvá (a KINGRASS ezen a próbán is átmegy, hiszen magáénak tudhatja a kitüntető Cf1 S2 minősítést)
 • ISO-minősítéssel, valamint tűzbiztonsági bevizsgálással egyaránt rendelkeznek.

Amennyiben a holland műfű tekintetében is kimagaslónak tartja a minőséget: forduljon bizalommal hozzánk!

Minőségi, természetes hatású, holland műfű környezetbarát tulajdonságokkal

Noha vannak, akik a tudományos és technológiai fejlődést, valamint mindennek jelentősen felgyorsult ütemét árgus szemekkel nézik, tagadhatatlan, hogy e két jelentékeny szféra számos területen elkendőzhetetlen diadalt tudhat magáénak. Ma már elmondhatjuk, hogy az élet szinte egyetlen területéről sem hiányzik a technológiai újdonságok jelenléte, melynek segítségével szintet dobbantott a környezetbarát műfű is.

műfű

A fű „mű” jelzője gyakran visszás érzéseket vált ki az emberekben, azonban minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a mesterséges fű ma már olyan természetes hatást keltően puha és sűrű, hogy számtalan szemlélőben fel sem merül, hogy valójában nem naturális gyepet szemlél, avagy érez a talpai alatt. A műfű kérdésében is szembe találhatjuk magunkat az anno műfenyőket övező ellenvéleményekkel, melyek kapcsán főként a szintetizált anyagok természetre gyakorolt potenciálisan káros hatását szokták hangsúlyozni.

A műfű környezetbarát tulajdonságai

A műfű a hatvanas években „debütált”, amikor elsősorban a sportpályák földjét fedte, majd innen terjeszkedett tovább.

A műfű ellenzői gyakran azzal érvelnek, hogy az artificiális gyep nem képes ellátni a természetes fűtől elvárt alapfunkciókat, főként nem fotoszintetizál, tehát nem változtatja a szén-dioxidot oxigénné – mindez vitathatatlan tény a műfű kapcsán, azonban érdemes figyelembe venni azt a tényt, mely szerint a valódi gyep ápolása milyen sok áramot, üzemanyagot, vizet igényel.

Amennyiben benzines fűnyírógépet használunk a kerti gyep karbantartása céljából, elgondolkodtató az a kimutatás, mely szerint egy órányi kerti munka az említett fűnyíróval megfelel egy négy órát igénylő vezetéssel, mellyel nagyban hozzájárulhatunk a globális felmelegedéshez.

Tovább-gondolva a természetes fű rendszeres karbantartásának kérdését, nem árt arra is gondolni, hogy a gyep esztétikáját szolgáló öntözés mellett a különféle vegyi adalékanyagok, példaképpen a gyepműtrágya, káros hatást gyakorol a környezetre és az élővilágra egyaránt.

A holland fonalból előállított, vízáteresztő, tűzvédelmi bizonylattal rendelkező, környezetbarát KINGRASS műfűre 8 év garanciát vállalunk.

Amennyiben további kérdéseket tenne fel a műfű kapcsán, forduljon bizalommal hozzánk.