5 házimunka, ami műfűvel mellőzhető

Aki természetes fűtakaróval szeretné lenyűgözni a hozzá érkezőket, annak számolnia kell vele, hogy ez nem kevés időt, energiát és költséget emészt fel hosszútávon. Nézzük, milyen kerti munkákkal kell számolnia annak, aki így dönt.

 1. Fűnyírás

FűnyírásLegelőször talán mindenkinek a fűnyírás ugrik be, és az ezzel járó gereblyézés. A kertes házak átka bizony a kerti munka, így ahogy beköszönt a sűrű esőzések után a jó idő, le kell porolnunk fűnyírónkat.

 1. Öntözés

öntözés

Akár saját magunk vállaljuk, hogy rendszeresen öntözzük pázsitunk, akár öntözőrendszert építünk ki hozzá, nem kis időbefektetéssel jár, arról nem is beszélve, hogy egy öntözőrendszert ugyanúgy karban kell tartani.

 1. Tápoldatozás

fűmag vetés

Mivel élő gyepszőnyegről van szó, folyamatosan táplálnunk kell ahhoz, hogy háláját tükrözve zölden párnázza alá udvarunk. Ebbe beletartozik a különböző tápoldatok használata, de időszakosan újra is kell vetnünk a fűmagokat, hogy kellőképp sűrű maradjon.

 1. Foltozás

foltos pázsit

Egy szép udvar szinte csábítja az embert, hogy ide vonuljon vissza pihenni, távol a világ gondjaitól. Viszont ilyenkor tapasztalhatjuk, hogy a forgalmasabb pontokon pázsitunk elkezd kikopni. Még ha időben orvosoljuk is a helyzetet, ez csak rövidtávon oldja meg problémánk, ha csak nem tanulunk meg repülve közlekedni kertünkben. Megoldás lehet ilyenkor járólapok lerakása, azonban ez megbontja a tökéletes zöld összhangot.

 1. Gyomirtás

Az említettek után sem teljes még a lista, hiszen sajnos a gaz is előszeretettel felüti fejét ott, ahol fű nő, amitől vagy gyomirtó vegyszerekkel szabadulhatunk meg (melynek mind a környezetre, mind egészségünkre kétségbe vonható hatása), vagy pedig akár egy egész napot rászánva kézzel esünk neki a gyomlálásnak.

Nem célunk senkit eltántorítani ettől, azonban azt jó tudni, hogy minőségi holland műfű kínálatunk nem csak hogy látszatra és érzésre is alig különböztethető meg a természetes pázsittól, de garantáltan búcsút inthetünk a fent említett munkálatoknak, megkönnyítve ezzel saját életünk.

Műfűvel az allergia ellen

Magyarországon egyre nagyobb problémát jelent az emberek életét sanyargató allergia, ami tulajdonképpen nem más, mint az immunrendszer túlzott reakciója egy olyan anyagra, mely egy egészséges emberre nem lenne semmilyen hatással. Igaz, Magyarország így is az európai átlag alatt marad az allergiás megbetegedések előfordulási gyakoriságát tekintve, azonban ez a szám sajnos egyre nagyobb ütemben nő. Ma már a lakosság 15-25 százalékát is érinti a felső légúti allergia, ami egyes becslések szerint akár a kétmillió főt is könnyen elérheti. Egyik leggyakoribb fajtája a pollenallergia, amikor a füvek, a fák, és azok termései szénanáthát, szezonális allergiát okoznak. Az allergia akár súlyos mértéket is ölthet, de a legtöbb esetben csak meglehetősen kényelmetlenné teszi az év egyik legszebb évszakát a folyamatos tüsszögéssel, orrfolyással, orrdugulással, viszkető, könnyező szemekkel, kiütésekkel, köhögéssel vagy légszomjjal.

Kevesen tudják, hogy a stressz is hajlamos hozzájárulni ahhoz, hogy egyre több helyen üsse fel fejét ez az alattomos kór, hiszen a tartós stresszhelyzet képes felborítani az immunrendszer működését is. Kezelésében nem csak a tünetekre kell gyógyszert találnunk, az allergének elkerülését is biztosítanunk kell.

Megoldást nyújthat, ha udvarunkra kültéri műfüvet telepítünk, kiiktatva ezzel pázsitunk pollentermelését. Ezen kívül a fűnyíráskor felzavarhatjuk a talajt, ami a levegőbe juttatva a porszemcséket, szintén allergiás reakciót válthat ki. A prémium műfű nem igényel sem kemikáliát tisztításához, sem pedig tápoldatot, ezek nélkül is egész évben élénkzöld, puha takaróként terül majd el kertünkben. Még ha a közelben akadnak is fák, ahonnan felénk sodorhatja a szél a pollent, a műfű mindenképp segít abban, hogy az kevésbé koncentráltan legyen jelen környezetünkben.

Gyermekünket mindig igyekszünk óvni mindenféle kémiai anyagtól, allergénektől, nem csupán azért, mert minden család legféltettebb kincséről van szó, hanem mert a gyerekkorban jelentkező allergia kellő odafigyeléssel általában kinőhető. Az egész családot próbáljuk védeni, azonban gyakran megfeledkezünk kiskedvenceinkről, még csak nem is gyanítva, hogy ők is egyre gyakrabban lehetnek allergiásak. Érdemes fokozottan figyelni rájuk is, ugyanis nem csak lényegesen több időt töltenek a szabadban, de allergiás reakciójuk közé tartozik a kiütés mellett a légzési nehézség is.

Ahogy azt láthatjuk, holland műfű telepítésekor nem csak pénzt és energiát takaríthatunk meg hosszútávon, de az egészségünkhöz is nagyban hozzájárulhat.

Hello tavasz!

Végre eljött az az időszak, hogy két számjegyű értékkel kell válaszolnunk, ha valaki megkérdezi, épp hány Celsius fokot mutat a kinti hőmérő. Ilyenkor nem csak az állatvilág kezd el bezsongani, mi, emberek is megmagyarázhatatlan módon elkezdünk tenni-venni otthon. Miután a hideg évszak bekuckózós estéi következtében kiürült megnézendő filmjeink/sorozataink listája, új alternatívákat kell keresnünk a közös időtöltésre. A jó idő beköszöntével ezen nem is kell olyan sokáig gondolkodni, irány a szabad! Remek alkalom lehet például egy túrázás a közeli tanösvényen, biciklizés a vízparton, vagy ha nem akarunk messzire menni, egy medencézés vagy akár kerti parti udvarunkon.

Áthívnád barátaid, de azon töröd a fejed, hogy mit kezdj a nem kis törődést igénylő gyeppel?

Nálunk megtalálod a választ, ugyanis kiváló minőségű holland műfüveink biztosan nem hoznak szégyent sem rád, sem az udvarodra. Ráadásul azt az időt, amit a gyep rendbe szedésére fordítanál, így rászánhatod a buli előkészítésére.

Medence műfűvelA műfű lehetőséget nyújt a medencés partik fényének emelésére is. Könnyű elképzelni, milyen kellemes érzés lehet vízből kilépve selymesen puha fűbe lépni, ami még látszólag is természetes hatást kelt, mélyzöld ékszerként remek kontrasztot alkotva a víz kékjével. Arról nem is beszélve, hogy remek vízelvezető tulajdonsága gyanánt percek alatt újra száraz, így még egy esetleges záportól sem kell tartanunk, hogy elmossa jól megszervezett összejövetelünket. Ahogy tovább haladt a rosszindulatú felhő, még egy kör UNO-ra sem lesz időnk, mielőtt újra birtokba vehetnénk az előrelátóan műfűvel borított kertünket.

Műfű, ami még a vírusra is gyógyír

Egy éve már, hogy otthonunkba zárt egy egész világot sújtó pandémia. Sokan, legtöbb szórakozásunktól megfosztva, komoran merengünk a kanapén ülve, mivel emelhetnénk a szürke hétköznapok fényét, hogy legalább egy kicsit visszakapjunk a korábbi időkből, amikor még közel sem volt természetes, hogy kézfertőtlenítővel a táskában indulunk el bevásárolni, vagy akár két utcányira otthonunktól is visszafordulunk, ha épp elfelejtettük zsebre vágni a ma már nélkülözhetetlen, ám annál kevésbé kedvelt szájmaszkot. Íme a megoldás!

Már a betondzsungel közepén is találkozhatunk olyan panellakással, melynek teraszát műfű díszíti. Praktikus, mert nemcsak gondozást nem igényel, hanem mindemellett kellemes látványt és érzést nyújt, míg mi kényelmesen kortyolgatjuk forró kávénkat vagy épp teánkat a friss levegőn. Viszont mi ennél most tovább megyünk.

 

Műfüvet beltérre? Avagy a XXI. században már bármi lehet dekoráció.

Beltéri műfű

 

Olyan érában élünk, ahol nincs olyan, hogy írott vagy íratlan szabály, ha valamit kigondolunk, azt véghez is vihetjük. Már amennyire a józan ész keretén belül ez kivitelezhető. Következzen öt inspiráció, hogyan csempésszük be a természetet mindennapjainkba.

 1. Műfű mint falburkolat

Akár egy egész falat, vagy csak néhány motívumot szeretnénk műfűvel borítani, az garantáltan modern és fiatalos hangulatot kölcsönöz majd otthonunknak. Egyediségén már csak praktikussága mutat túl, hiszen tisztán tartása nem igényel komoly munkálatokat.

 1. Mezítláb a fűben

Beltéri dekorációként még mindig kiaknázatlan terület a műfű. Szőnyeg helyett például nem csupán a nappali közepén mutatna jól, de képzeljük csak el, milyen megnyugtató érzés lehet a zuhanyfüggöny mögül kibújva selymesen puha fűre lépni. Utóbbi esetben penészedéstől sem kell tartanunk, hiszen a cégünk által forgalmazott holland műfű remek vízelvezető tulajdonsággal rendelkezik.

 1. Egyedi dekoráció rendezvényekre

Közeleg egy számodra kiemelkedően fontos nap, de még nem tudod, mivel tedd igazán különlegessé? Legyen szó esküvőről, szülinapról vagy bármilyen összejövetelről, a dekoráció mindig mély nyomot hagy a meghívottakban, így célszerű nagy figyelmet fordítani rá.

 1. Vissza a megszokott kerékvágásba?

Úgy érzed, home office után nehéz lesz visszacsábítani a csapatot az irodába? Vörös szőnyeg helyett teríts műfüvet eléjük, hogy otthonosabbá tedd a légkört számukra.

 1. Megnyitottunk!

Műfű kávézó

Egy hangulatos vendéglő, kávézó, vagy épp étterem tulajdonosa vagy, és már most azon töröd a fejed, mivel lepd meg vendégeid újranyitáskor? Kiváló minőségű műfüveink remek lehetőséget nyújtanak, hogy a hozzád betérők természetközeli élménnyel gazdagodjanak.

15 ok, amiért a műfű ideális talajtakarónak minősül a játszóterek számára

A minőségi és esztétikus mesterséges gyep lehelyezését követően többé eszébe sem jut a szomszéd fűje mindig zöldebb vélekedés!

Egyetlen szülő sem vonja kétségbe a játék kimagasló fontosságát a gyermekei életében, hiszen mindez nagymértékben hozzájárul a kognitív fejlődésükhöz, a fizikai és emocionális jólétükhöz egyaránt. Egyre többen vásárolnak kertes házat, ezzel is biztosítva gyermekeik számára a szabadban való önfeledt játék örömét, azonban minden esetben elkerülhetetlen szempontnak minősül a biztonság. A minőségi műfű ideális kerti játszótéri takaróként tartható számon, mely védelmet kínál a kavicsok, por, sár ellen, mindezen tulajdonságai mellett pedig strapabíró és nem kopik ki.

A cégünk által kínált CAGLA 18 mm szálhosszal rendelkező, 100% polietilén szélanyagból és monofil fonálból készült műpázsitfű ideális megoldást kínál játszóterek számára. A sokak által méltán kedvelt és mind sportpályák, mind pedig játszóplaccok esetében előszeretettel használt, konzisztensebb védelmet nyújtó gumilap vagy gumitégla felvetheti azt a problémát, hogy a nyári időszakban felmelegedhet, a hideg időjárások közepette pedig keménnyé és törékennyé válhat. A megfelelően kiválasztott műfű borította játszóterek megfelelnek a biztonsági előírásoknak, védve a gyerekeket az eséssel járó sérülésektől, csökkentve a balesetek kockázatát.

Műfű és a gyerekek

Az alábbiak során felsorolunk néhány okot, mellyel azt kívánjuk szemléltetni, hogy a műfű kiválóan alkalmas talajborítónak minősül bármilyen típusú játszótér számára:

 1. a KINGRASS műfű felhozatal kiváló ár-érték arányban beszerezhető, ugyanakkor puha, selymes tulajdonságának köszönhetően ideális játszófelületet biztosít a legkisebbek számára is, pl.: holland műfű
 2. a rendkívül strapabíró, memóriaszálas, gyermek- és állatbarát műpázsitfű hosszasan bírja a gyerekek játéka közbeni igénybevételt
 3. tiszta és allergén-mentes játékfelületet biztosíthatunk a műfű telepítés által, mely csupán minimális karbantartási munkát igényel
 4. a műfű UV-rezisztens és tűzbiztos, a szélsőséges időjárások közepette is megtartja eredeti színét és formáját egyaránt
 5. a műfű környezetbarát (Eco-Friendly) megoldást kínál – a gyártási folyamat során nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a minőségi artificiális fű UV-stabilizált képességekkel legyen felvértezve, így ellenálljon a napsugárzásnak, ne fakuljon a színe, ennek biztosítása érdekében szigorú teszteléseken megy át
 6. a műfű telepítés által megszabadulhatunk az időigényes gyepgondozás terhétől és felelősségétől – nem szükséges a hétvégi pihenésre szánt reggeleket fűnyírással, gyepgondozással töltenünk, e helyett élvezhetjük a közös együttlétet
 7. a szintetikus fű által végre mi magunk is büszkélkedhetünk egy hőn vágyott meseszép, esztétikus gyeppel, és többé nem kapjunk magunkat a szomszéd fűje mindig zöldebb szerű bosszantó sopánkodáson
 8. az időjárás-ellenálló, nagyobb igénybevételre is kiválóan alkalmas, kopásálló szintetikus gyep jelentős mértékben visszaadja a természetes fű megjelenését és textúráját egyaránt
 9. a hatékony vízelvezető tulajdonságának köszönhetően nem kell tartania a penészedéstől, rothadástól, hiszen képes elvezetni a fölösleges vizet
 10. a minőségi, ökológiailag fenntartható, toxikus anyagoktól mentes, költségvetés-csökkentő műfű alkalmas arra, hogy zöld édent varázsoljon a kertjébe a kicsik, a nagyok és a kiskedvencek legnagyobb örömére
 11. testre szabható lehetőségekkel bír
 12. a professzionálisan telepített, biztonsági előírásoknak tökéletesen megfelelő műfű játszótéri talajtakaróként való használata valóságos párnázott talajként szolgál, és minimalizálja a sérüléseket
 13. kellőképpen tömör és biztonságos felületet kínál, ezért szó szerint nem csúszik ki a gyerekek lába alól a talaj játék közben
 14. a homokos, kavicsos, faforgácsos és egyéb durva felületű talajon a gyerekek könnyeben megkarcolhatják magukat, felhorzsolhatják a térdüket, mely sérülések a műfű által ugyancsak kiküszöbölhetővé válhatnak
 15. a műgyep ideális alternatívának bizonyul az akadálymentes játszóterek létrehozására, mindemellett pedig temérdek szülő és nevelő álma megvalósulhat telepítésük által, tudniillik végre piszok és sár nélküli talajon játszhatnak, szórakozhatnak a gyerekek.

Műfű és a gyerekek

Az esztétikus külcsínű, kopásálló, UV-kezelt, szín- és formatartó mesterséges gyep játszóterekre történő lehelyezése révén visszaadhatjuk a természetes fű megjelenését és hangulatát, ugyanakkor a kellőképpen biztonságos felületnek köszönhetően minimalizálhatjuk a játék során bekövetkezett kisebb baleseteket.

Tekintse meg műfű kínálatunkat, és amennyiben kérdése lenne: állunk a rendelkezésére!

A műfű felhasználási lehetőségeinek tényleg csak a képzelet szab határt!

Selymes tapintású, természethű, memóriaszálas, UV-rezisztens, tűzálló, és méreganyag-mentes: ez a füvek királya!

A műfű felhasználási lehetőségei igen széles skálán mozognak, és nem feltétlenül korlátozódnak kizárólagos jelleggel a sportpályák borítására.

A szintetikus fűben rejlő egyik legkimagaslóbb előny a széles körű felhasználási lehetőségében nyilvánul meg, mely ismérvének köszönhetően: gyepként lehet jelen a kertekben, ugyanakkor puha, selymes talajt biztosít erkélyek, teraszok, lépcsők, kültéri műfű,  játszóterek számára.

Hogy mennyire minősül környezetbarátnak a műfű? Most eldöntheti!

Szó sincs itt a természetes fű ellenében történő érvek felsorakoztatásáról (egyfajta természetes vs. műfű érdem-csatározásról), hiszen a természet csodálatos alkotásai kétségkívül mindenkit ámulatba ejtenek. A műfű tökéletesítési eljárásai során a gyártók egyre inkább arra törekednek, hogy egy természetes fű állagához, színéhez tökéletesen igazodó mesterséges megoldást kínáljanak. Kérdésként merülhet fel, hogy mindez hogyan befolyásolja a környezetbarát hozzáállást? Lássuk:

 • a természetes fű, ahhoz hogy tetszetős látványt nyújtson, gondoskodásra van szüksége
 • a gondoskodás elengedhetetlen velejárója a gyakori öntözés szükségességében ölt testet (főként a növekedési szezonban, azaz a nyári időszakban)
 • a műfű nem igényel öntözést
 • az anyatermészet a gyakran drasztikus emberi beavatkozásoknak „köszönhetően” sérülékennyé vált – főként az utóbbi évtizedek felgyorsult ütemű környezetszennyezése miatt –, ezért nagyobb figyelmet szükséges fordítanunk az erőforrások felhasználását illetően.

A KINGRASS műfű környezetvédelmi bevizsgálással is rendelkezik, mely azt bizonyítja, hogy:

 • nem tartalmaz toxikus, a környezetre és az élőlényekre káros anyagokat
 • gyerekbarát tulajdonságának köszönhetően biztonsággal alkalmazható játszóterekre, óvodai terek burkolására
 • kiskedvenceinket sem kell féltenünk, ha önfeledten kisajátítják a műfű kínálta területeket maguknak, hiszen méreganyag-nélkülisége okán a KINGRASS műfű kutyabarátnak bizonyul
 • a memóriászálas műfűre cégünk 7 év garanciát ad
 • sport-műfű esetében 5-8 év garanciát tudunk kínálni
 • a labdarúgó pályákra alkalmas műfüveink közül 5 FIFA minősítéssel „büszkélkedik”
 • hazai piacon a minőségi KINGRASS műfű kiváló ár-érték aránnyal

Számunkra az Ön elégedettsége, jövendő KINGRASS műfű tulajdonosként, kulcsfontosságú, ezért ügyfeleink gondos, körültekintő, komplex módon történő kiszolgálására nagy hangsúlyt fektetünk. Mindezek mellett pedig a mű pázsitfű lerakását a lehető legkedvezőbb áron tudjuk megvalósítani.

Kérdésével, műfű-vásárlási szándékával forduljon hozzánk bizalommal!

Minőségi, természethű műfű pázsit

Varázsolja ellenállhatatlanná kül- és beltéri környezetét a műfüvek királyával!

Az élet szinte minden területén előszeretettel vesszük körbe magunkat „megkreált”, avagy „mesterséges” eszközökkel, tárgyakkal, melyek életünket egyszerűbbé, dekoratívabbá formálják, segítenek a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzésben. Mindezen tulajdonságok ellenére, sokan vegyes érzéseket táplálnak az olyan artificiális termékek iránt, mint példaképpen a műfű. Ennek kapcsán a leggyakoribb kérdések a műfű környezetbarát mibenléte kapcsán merülnek fel.

A műfüvek királya címet méltán kiérdemelt KINGRASS gyártója, mely a világ első műfű-gyártói között szerepelt, közel négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a műfű-gyártás területén. A magas minőséggel rendelkező műfű-gyártó cég az Európai Műfűgyártók Szövetségének (ESTO) teljes jogú tagjaként van számon tartva.

A műfűkirály iránti megnövekedett érdeklődést leginkább a számok nyelvén tudjuk érzékeltetni:

 • évente 10 millió nm műfüvet gyártanak, a világ 60 országába
 • a holland TEN Cate fonalból előállított műfű 100%-ban UV-rezisztens, mely tulajdonságának köszönhetően az erős napsugárzással bíró országokban is kiválóan teljesít (példaképpen az arab országokban)
 • a tető- és közösségi terek burkolását a tűzoltóság kizárólag a Cf1 S2 minősítéssel rendelkező műfüvek esetében hagyja jóvá (a KINGRASS ezen a próbán is átmegy, hiszen magáénak tudhatja a kitüntető Cf1 S2 minősítést)
 • ISO-minősítéssel, valamint tűzbiztonsági bevizsgálással egyaránt rendelkeznek.

Amennyiben a holland műfű tekintetében is kimagaslónak tartja a minőséget: forduljon bizalommal hozzánk!

Minőségi, természetes hatású, holland műfű környezetbarát tulajdonságokkal

Noha vannak, akik a tudományos és technológiai fejlődést, valamint mindennek jelentősen felgyorsult ütemét árgus szemekkel nézik, tagadhatatlan, hogy e két jelentékeny szféra számos területen elkendőzhetetlen diadalt tudhat magáénak. Ma már elmondhatjuk, hogy az élet szinte egyetlen területéről sem hiányzik a technológiai újdonságok jelenléte, melynek segítségével szintet dobbantott a környezetbarát műfű is.

műfű

A fű „mű” jelzője gyakran visszás érzéseket vált ki az emberekben, azonban minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a mesterséges fű ma már olyan természetes hatást keltően puha és sűrű, hogy számtalan szemlélőben fel sem merül, hogy valójában nem naturális gyepet szemlél, avagy érez a talpai alatt. A műfű kérdésében is szembe találhatjuk magunkat az anno műfenyőket övező ellenvéleményekkel, melyek kapcsán főként a szintetizált anyagok természetre gyakorolt potenciálisan káros hatását szokták hangsúlyozni.

A műfű környezetbarát tulajdonságai

A műfű a hatvanas években „debütált”, amikor elsősorban a sportpályák földjét fedte, majd innen terjeszkedett tovább.

A műfű ellenzői gyakran azzal érvelnek, hogy az artificiális gyep nem képes ellátni a természetes fűtől elvárt alapfunkciókat, főként nem fotoszintetizál, tehát nem változtatja a szén-dioxidot oxigénné – mindez vitathatatlan tény a műfű kapcsán, azonban érdemes figyelembe venni azt a tényt, mely szerint a valódi gyep ápolása milyen sok áramot, üzemanyagot, vizet igényel.

Amennyiben benzines fűnyírógépet használunk a kerti gyep karbantartása céljából, elgondolkodtató az a kimutatás, mely szerint egy órányi kerti munka az említett fűnyíróval megfelel egy négy órát igénylő vezetéssel, mellyel nagyban hozzájárulhatunk a globális felmelegedéshez.

Tovább-gondolva a természetes fű rendszeres karbantartásának kérdését, nem árt arra is gondolni, hogy a gyep esztétikáját szolgáló öntözés mellett a különféle vegyi adalékanyagok, példaképpen a gyepműtrágya, káros hatást gyakorol a környezetre és az élővilágra egyaránt.

A holland fonalból előállított, vízáteresztő, tűzvédelmi bizonylattal rendelkező, környezetbarát KINGRASS műfűre 8 év garanciát vállalunk.

Amennyiben további kérdéseket tenne fel a műfű kapcsán, forduljon bizalommal hozzánk.