Aki természetes fűtakaróval szeretné lenyűgözni a hozzá érkezőket, annak számolnia kell vele, hogy ez nem kevés időt, energiát és költséget emészt fel hosszútávon. Nézzük, milyen kerti munkákkal kell számolnia annak, aki így dönt.

  1. Fűnyírás

FűnyírásLegelőször talán mindenkinek a fűnyírás ugrik be, és az ezzel járó gereblyézés. A kertes házak átka bizony a kerti munka, így ahogy beköszönt a sűrű esőzések után a jó idő, le kell porolnunk az elektromos fűnyírónkat.  1. Öntözés

öntözés

Akár saját magunk vállaljuk, hogy rendszeresen öntözzük pázsitunk, akár öntözőrendszert építünk ki hozzá, nem kis időbefektetéssel jár, arról nem is beszélve, hogy egy öntözőrendszert ugyanúgy karban kell tartani.

  1. Tápoldatozás

fűmag vetés

Mivel élő gyepszőnyegről van szó, folyamatosan táplálnunk kell ahhoz, hogy háláját tükrözve zölden párnázza alá udvarunk. Ebbe beletartozik a különböző tápoldatok használata, de időszakosan újra is kell vetnünk a fűmagokat, hogy kellőképp sűrű maradjon.


  1. Foltozás

foltos pázsit

Egy szép udvar szinte csábítja az embert, hogy ide vonuljon vissza pihenni, távol a világ gondjaitól. Viszont ilyenkor tapasztalhatjuk, hogy a forgalmasabb pontokon pázsitunk elkezd kikopni. Még ha időben orvosoljuk is a helyzetet, ez csak rövidtávon oldja meg problémánk, ha csak nem tanulunk meg repülve közlekedni kertünkben. Megoldás lehet ilyenkor járólapok lerakása, azonban ez megbontja a tökéletes zöld összhangot.


  1. Gyomirtás

Az említettek után sem teljes még a lista, hiszen sajnos a gaz is előszeretettel felüti fejét ott, ahol fű nő, amitől vagy gyomirtó vegyszerekkel szabadulhatunk meg (melynek mind a környezetre, mind egészségünkre kétségbe vonható hatása), vagy pedig akár egy egész napot rászánva kézzel esünk neki a gyomlálásnak.

Nem célunk senkit eltántorítani ettől, azonban azt jó tudni, hogy minőségi holland műfű kínálatunk nem csak hogy látszatra és érzésre is alig különböztethető meg a természetes pázsittól, de garantáltan búcsút inthetünk a fent említett munkálatoknak, megkönnyítve ezzel saját életünk.