Holland pázsit


Kiemelkedően látványos kertek és felületek kialakítására kizárólag a holland pázsit lehet alkalmas! Ajánlott vendéglátóegységek, óvodák, irodaházak, sportpályák és díszkertek kialakítására. 8 év garancia, környezetkímélő, UV rezisztens, vízáteresztő, gyerekbarát-és állatbarát termékek. Kedvező szállítás! Rendelés a kapcsolatfelvétellel lehetséges!

Holland pázsit, holland műfű - KingrassSportműfű labradugáshoz
Multi Sportműfű
Sportműfű golfozáshoz
Sportműfű tenniszpályára
Rendelés leadásaSportpályák, mint a holland műfű bemutatótermei

Honnan is indult lenyűgöző hódító útjára a holland pázsit? Hogyan és miért tudta meghódítani az irodaházak kertjeit és teraszait, a családok kertjeit vagy a vidám gyermeki kacajtól hangos óvodaudvarokat?

Az első terep, melyen bizonyíthatott a holland műfű, az a focipályák kemény világa, ahol sebesen futó játékosok kaparják föl a füvet cipőikkel, ahol cselekkel és labdafogásokkal támadják a gyepfelületet. Ráadásul teszik ezt rendszeresen, hétről hétre, hiszen a közönséget lenyűgöző rangadók mellett ott vannak az edzések is. Ezt a szélsőséges terhelést a hagyományos gyep nem képes elviselni, akármennyire is kitartóan és rendszeresen gondozzák a területet. Bizony, ide valami olyan erős dologra volt szükség, mely rendelkezik a valódi fű káprázatosan élénk színeivel, tapintásával tökéletes mása a hagyományos fűnek, ám nem igényel sem annyi gondozást, sem komoly öntözőrendszerek kiépítését, sem több ezer liter vizet és tápanyagot, hogy megtartsa eredeti szépségét. Mindemellett pedig ellen kell állnia a terheléseknek is.

Nos, a jelentkező igényre a szakma egy kiváló termékkel reagált, ez lett a holland pázsit, amely az összes felsorolt igénynek megfelel, vagyis: ellenálló, élethű, selymesen puha, nem igényel öntözőrendszert. Ez utóbbinak köszönhetően valójában a sportpályák hihetetlen költségeket spóroltak meg, hiszen több ezer liter vizet, tápoldatot, az öntözőrendszer kiépítését és karbantartását, fűnyíró traktorok árát takarítják meg. Így általánosságban elmondható, hogy a holland műfű kiépítése 2-3 év alatt megtérülő befektetés. Az ilyen befektetések pedig igen népszerűek a sportági menedzserek köreiben. Ebből következően a holland műfű hamarosan olyan pályákat is meghódított, mint a tenisz, a golf és gyeplabdapályák.

Sportpályáktól a családokig

Az első sportpályán kívüli hódításai a holland pázsitnak nem a családi házak kertjei voltak, hanem az óvodák és iskolák udvarai, valamint az irodaházak és éttermek. Vegyük szép sorjában a bejárt útszakaszokat.

Az iskolák és óvodák udvarai és sport területei legalább oly szélsőséges körülményeket jelentenek, mint a sportpályák, hiszen minden egyes nap több száz vagy akár ezer gyerek futkározik, játszik, hempereg, ugrál, focizik, fogócskázik rajta. Pont ezért egy öntözőrendszer kialakítása akár balesetveszélyes is lehet, ha például kiáll egy öntözőszelep vagy nem lett eléggé elrejtve egy vezeték. Mindemellett a gyakori karbantartás is igen komoly költségeket jelenthet egy intézmény büdzséjének. Mi következik ebből? Hogy az ideális megoldás a műfű, mégpedig annak is extrém időtálló fajtája, a holland műfű. A holland pázsit biztonságos a tanintézmények területein elhelyezve, hiszen tűzálló, vízáteresztő, vakondbiztos, eső után mindössze 15 perccel már száraz, nem gyomosodik, selymesen puha és télen is frissen zöldellő.

Ezzel párhuzamosan hasonlóan gyorsan tört a csúcsra az irodaházakban is, ahol a teraszok a feszültség enyhítése végett lettek kialakítva. Vannak belsőteraszok és persze igazi külső teraszok is. Azonban egyiken sem ideális a valódi pázsit kialakítása, hiszen a napfény hiánya vagy korlátozott mennyisége hamar tönkre tenné a gyepet. És lássuk be, hogy a gondozás és az öntözés is problémásan kivitelezhető. Ezzel szemben a holland műfű lenyűgözi az embereket üdeségével és puhaságával, a természet közelségének érzetét kelti, a kertgondozás feladatai nélkül. Ráadásul a műfű éjjel - nappal, télen - nyáron életteli.

Az éttermek innentől kezdve már sorban álltak a holland műfűért, hiszen pontosan azt nyújtotta nekik, amire szükségük volt. Ha lehet a vendéglátóegységek számára még hangsúlyosabb bizonyos tulajdonságok megléte, mint a tűzálló, a vízáteresztő tulajdonság, a hosszú élettartam, a gyommentesség, az állandó üde zöld szín. Az éttermek, kávézók, bárok és cukrászdák mind csodás, egyedi teraszokra vágyva keresték a legtökéletesebb megoldást, melyre a válasz a holland műfű lett. És ahogyan eddig minden területen, úgy itt is szélsebesen hódította meg az embereket és vívott ki elismerést.

A családi otthonok kertjei és teraszai a holland műfű hódításának koronái, hiszen, olyan területen is sikerrel bizonyított, ahol a kisebb terület miatt elfogadható az öntözőrendszer kialakítás, a rendszeres karbantartás az egészséges gyepfelület kialakítása céljából. Akkor mégis mi hozta meg itt is a sikert?

Egyrészt az emberek szeretnének irigylésre méltó kerttel és smaragd zöld fűvel lenyűgözni a barátokat, szomszédokat, ám a gondozásával járó sok időt már pazarlásnak, nyűgnek élik meg. Ki szeretné a hévégéit fűnyírással, gyomlálással és locsolással tölteni? A legtöbben kellemesen szeretnék eltölteni a szabad napjaikat szép kertjükben a családdal, barátokkal sütögetve, beszélgetve, a gyerekkel és családi házkedvenccel játszva. No, itt jön a képbe a másik problémás tényező, mely a műfű oldalára billenti a mérleget, vagyis a kutya. Ugyan ki tudna ellenállni egy édes pofinak, aki mindig felvidítja az embert, igazi hűséges barátja a család minden tagjának? Viszont egy kutya futkározik, kapar és lyukakat ás, ami nem tesz jó a hagyományos gyepnek. Ám a holland műfű nem csak vakondbiztos, de kutyabarát is, hiszen hihetetlenül tartós. Általa azoknak is lehet szépséges kertjük, akik négylábú barátokat szeretnének maguk körül tudni.

Mitől nagyszerű a holland pázsit?

Ha szeretnénk összefoglalni, hogy mi teszi olyan nagyon közkedveltté, akkor a legfontosabb értékét kell elsőként kiemelnünk, vagyis az élethű megjelenését. Mert bizony ez az egyik legnyomósabb érv mellette, hogy egész évben élvezhetjük általa a hagyományos gyep előnyeit. Vagyis a szépségét, a kellemes selymes puhaságát, a lelket vidító élénk színét.

Második helyre kerülhetne a tartóssága, mely alatt tűzállóságát, remek vízáteresztő képességét, kutyabarát mivoltát, vakondbiztosságát értjük, hogy eső után 15 perccel száraz…..na meg, hogy sosem lapul le!

Rendelés leadása