Prémium műfű


Prémium műfű, mindenki kedvence!

Hazánkban is egyre szélesebb körben örvend népszerűségnek a látványos kertek kialakítása, melyeknek csodájára járnak a szomszédok. Az új trend nem csak a kertvárosok lakóit hódította meg, egyre elterjedtebb a vendéglátóegységek, az óvodák és irodaházak körében is, akik ellesték a sportpályák titkát, vagyis a prémium műfű varázsát.

prémium műfű

Sportpályák, mint a prémium műfű bemutatótermei

Hogyan tudta elcsavarni az eddig szorgosan füvet nyíró családapák fejét? Miért gondolkodtak el az irodaház tulajdonosai, hogy kertjüket, teraszukat prémium műfűvel tarkítsák az ott dolgozók legnagyobb örömére? Hogyan került még az óvodák udvarára is a kiváló minőséggel büszkélkedő műfű?

Az első terep, melyen bizonyíthatott a prémium műfű, az a focipályák kemény világa, ahol sebesen futó játékosok kaparják föl a füvet cipőikkel, ahol cselekkel és labdafogásokkal támadják a gyepfelületet. Ráadásul teszik ezt rendszeresen, hétről hétre, hiszen a közönséget lenyűgöző rangadók mellett ott vannak az edzések is. Ezt a szélsőséges terhelést a hagyományos gyep nem képes elviselni, akármennyire is kitartóan és rendszeresen gondozzák a területet. Bizony, ide valami olyan erős dologra volt szükség, mely rendelkezik a valódi fű káprázatosan élénk színeivel, tapintásával tökéletes mása a hagyományos fűnek, ám nem igényel sem annyi gondozást, sem komoly öntözőrendszerek kiépítését, sem több ezer liter vizet és tápanyagot, hogy megtartsa eredeti szépségét. Mindemellett pedig ellen kell állnia a terheléseknek is.

Ezekre az igényekre érkezett válaszként, mindenkit lenyűgözve a prémium műfű, amely nem csupán ellenálló, élethű, selymesen puha, de ráadásul egyáltalán nem igényli az öntözőrendszer kiépítését. Utóbbinak köszönhető, hogy jelentős összeget spórolnak meg a sportpályák, hiszen több ezer liter vizet, tápoldatot, az öntözőrendszer kiépítését és karbantartását, fűnyíró traktorok árát takarítják meg. Ebből adódik, hogy a prémium műfű egy gyorsan megtérülő befektetés, a rászánt összeget 2-3 év alatt meg is tudja spórolni. Ennek is köszönhető, hogy ennyire népszerű a sportági menedzserek köreiben. Bár eddig csak futballról tettünk említést, más sportágak is hamar rájöttek ezekre az előnyökre, így történhetett, hogy gyorsan betört a tenisz, a golf és gyeplabdapályákra is.

Sportpályáktól a családokig

prémium műfű

A prémium műfű következő hódítása az óvodák és iskolák udvarai, valamint az irodaházak és éttermek voltak.

Az iskolák és óvodák udvarai és sport területei legalább oly szélsőséges körülményeket jelentenek, mint a sportpályák, hiszen minden egyes nap több száz vagy akár ezer gyerek futkározik, játszik, hempereg, ugrál, focizik, fogócskázik rajta. Itt azonban azzal is számolnunk kell, mennyire balesetveszélyes lehet egy öntözőrendszer kialakítása, hiszen egy kiálló öntözőszelepben könnyen felbukhatnak a szaladgáló gyerkőcök. Ezen kívül az intézmény költségvetésére is komoly terheket róhat a gyakori karbantartás. Ebből egyértelműen következik, hogy az ideális megoldás a műfű, mégpedig annak is extrém időtálló fajtája, a prémium műfű. A prémium műfű biztonságos a tanintézmények területein elhelyezve, hiszen tűzálló, vízáteresztő, vakondbiztos, eső után mindössze 15 perccel már száraz, nem gyomosodik, selymesen puha és télen is frissen zöldellő.

Az iskolaudvarok mellett párhuzamosan az irodaházak is elkezdtek kacsintgatni a prémium műfű felé, hiszen egy teraszt könnyen a nyugalom szigetévé varázsolhatunk, stresszlevezetés gyanánt. Akár belsőteraszról, akár igazi külső teraszról beszélünk, egyiken sem ideális a valódi pázsit kialakítása, hiszen a napfény hiánya vagy korlátozott mennyisége hamar tönkre tenné a gyepet. Mindemellett a gondozás,valamint az öntözés is problémásan kivitelezhető. Erre mond nemet a prémium műfű, ami nem csak üdeségével és puhaságával nyűgözi le az embereket, de a természet közelségének érzetét is kelti, mindezt kertgondozás feladatai nélkül. Ráadásul a műfű éjjel - nappal, télen - nyáron életteli.

példa

Következő lépcsőfok az éttermek meghódítása volt, ami lényegesen könnyűnek bizonyult, hiszen már így is nagy szurkolótábornak örvendhetett a prémium műfű. A vendéglátó egységek körében futótűzként terjedt, hiszen számos tulajdonsága hangsúlyos szerepet kap egy étterem üzemeltetésében. Ilyen tulajdonság például az, hogy tűzálló, vízáteresztő, hosszú élettartammal rendelkezik, gyommentes, valamint állandó üde zöld színt csempész a légtérbe. Az éttermek, kávézók, bárok és cukrászdák mind csodás, egyedi teraszokra vágyva keresték a legtökéletesebb megoldást, melyre a válasz a prémium műfű lett. Mint ahogy a korábban említett területeket is magáénak tudhatja már a prémium műfű, úgy az éttermek is behódoltak a műfű egyeduralmának, nem kis elismerést kivívva magának.

A családi otthonok kertjei és teraszai a prémium műfű utolsó lépcsőfoka, hiszen, olyan területen is sikert aratott, ahol a kisebb terület miatt elfogadható az öntözőrendszer kialakítás, a rendszeres karbantartás az egészséges gyepfelület kialakítása céljából. Akkor mégis minek köszönhető az itt szerzett siker?

Egyrészt az emberek szeretnének irigylésre méltó kerttel és smaragd zöld fűvel lenyűgözni a barátokat, szomszédokat, ám a gondozásával járó sok időt már pazarlásnak, nyűgnek élik meg. Ki akarná lecserélni a grillezéseket és kerti összejöveteleket fűnyírásra, gyomlálásra és locsolásra? A legtöbben kellemesen szeretnék eltölteni a szabad napjaikat szép kertjükben a családdal, barátokkal sütögetve, beszélgetve, a gyerekkel és családi kiskedvenccel játszva. Ez az a döntő érv, ami hamar meggyőzte az embereket, hogy miért döntsenek inkább a műfű mellett, vagyis a kutya. Hogyan is tudnánk nemet mondani egy édes pofinak, aki mindig felvidítja az embert, igazi hűséges barátja a család minden tagjának? Azonban egy kutya futkározik, kapar és lyukakat ás, ami rövid úton nem kis károkat okoz a hagyományos gyepnek. Ám a prémium műfű nem csak vakondbiztos, de kutyabarát is, hiszen hihetetlenül tartós. Segítségével azoknak sem kell lemondania a szépséges kert álomképéről, akik négylábú barátokat szeretnének maguk körül tudni.

Mitől nagyszerű a prémium műfű?

Ha szeretnénk összefoglalni, hogy mi teszi olyan nagyon közkedveltté, akkor a legfontosabb értékét kell elsőként kiemelnünk, vagyis az élethű megjelenését. Mert bizony ez az egyik legnyomósabb érv mellette, hogy egész évben élvezhetjük általa a hagyományos gyep előnyeit. Vagyis a szépségét, a kellemes selymes puhaságát, a lelket vidító élénk színét.

Második helyre kerülhetne a tartóssága, mely alatt tűzállóságát, remek vízáteresztő képességét, kutyabarát mivoltát, vakondbiztosságát értjük, hogy eső után 15 perccel száraz…..na meg, hogy sosem lapul le!

példa

Harmadik helyen pedig mindenképpen ott van, hogy idő, energia és pénztakarékos, hiszen nem kell a hétvégéket fűnyírással, gyomlálással tölteni. Megtakarítunk több ezer liternyi vizet, tápoldatokat és vetőmagot, komplett öntözőrendszereket vagy épp hozzáértő kertészek díját. Ennyi pedig épp elég, hogy méltán népszerű legyen a megrendelők körében!

Legjobb választás lehet kültéri műfű esetén is!

Cégünk által forgalmazott műfüvek a holland Ten Cate fonalból készültek!