műfű fagy

Hamarosan beköszönt a fagy, így eljött az ideje, hogy udvarunkat is felkészítsük a télre. Akik már éltek az általunk forgalmazott holland műfű nyújtotta előnyökkel, azoknak nem kell nagy előkészületekre számolni, hiszen a minőségi pázsit műfű garantáltan fagyálló.

A fagy hatása a természetes pázsitra

Mivel a természetes fű vizet tartalmaz, így egy erősebb fagy roncsolhatja annak szálát, mivel a víz megfagyva kikristályosodik. Az így károsodott fűszálaknak nem sok reménye marad, hogy túléli a telet, pláne ha még át is kell sétálnunk rajta, így meglehetősen gyakori, hogy a tavasz beköszöntével csak hosszú, fáradságos munka árán szerezhetjük vissza pázsitunk szépségét.

A műfű ezzel szemben ellenáll, és könnyen átvészeli a legnagyobb hidegeket is, hiszen alapanyaga műanyag, szerkezetében nem tesznek kárt a mínuszok. Az pedig már csak külön pozitívum, hogy természetes fű hatását kelti anélkül, hogy akár egy kicsit is meg kellene erőltetnünk magunkat.

Azonban van, amire érdemes odafigyelnünk, hiszen bár a fagy maga nem tesz kárt a műfűben, ha egy fagy vagy épp hóesés után kezdünk el mászkálni rajta, nem csak könnyen elcsúszhatunk, de az így összepréselt csapadék könnyen megakadályozhatja, hogy az olvadást követően a víz egyszerűen el legyen vezetve.

Gyors leolvasztás

Ha neked sem ismeretlen az a helyzet, mikor az udvaron szeretnél időt tölteni akár családtagként szeretett kutyusoddal, de a reggeli fagy ellehetetleníti a biztonságos mozgást, csak locsolj egy kis meleg (de nem forró!) vizet a fagyos területre, és a műfű kiváló vízelvezetésének köszönhetően percek alatt lehetővé teszi a szaladgálást és játékot a kertben.

A hazánkban gyakori megoldás a só használata fagy ellen, azonban a műfüvön ezt nem ajánljuk, hiszen míg magában a műfűben nem tesz kárt, leszivárog a talajba, emellett a műfű alsó részében is okozhat problémát.

műfű

Ahogy a fenti érvelés mutatja, a műfű nem igényel külön gondozást télen sem, így ha szeretnénk kiélvezni a tél szépségét, vagy a tavaszi munkálatoktól kímélnénk meg magunkat, érdemes elgondolkodni a műfű telepítésén. Amennyiben még mindig maradt némi hezitálás, a weboldalunkon található műfű akciók biztosan segítenek meghozni a döntést.