holland műfű

Ahogy egy szupermarketbe besétálva is mindenből megtaláljuk a legszélesebb választékot, úgy a Kingrassnál is a holland műfű számos fajtája megtalálható. Bár az egyedi igények miatt lehetetlen kiválasztani egyet, ami tökéletes választás mindenkinek, adunk néhány tippet, mire kell figyelni a kültéri műfű kiválasztásánál.

A szálhossz elsősorban azt befolyásolja, milyen érzete és megjelenése lesz a műfűnek. Minél hosszabb a műpázsit, annál inkább hajaz majd a természetes fű buja esztétikájára, így nem csoda, hogy ez a kedveltebb típus. Nem szabad azonban elvetni a rövidebb szálú prémium műfű gondolatát sem, hiszen az mindig ápolt, igényes megjelenést kölcsönöz minden udvarnak.

A szálsűrűség arra utal, hogy adott csomózási nyomtáv mellett hány szál van belefűzve egy csomóba. Minél több a kiinduló szál egy csomóból, valamint minél kisebb a csomózási nyomtáv, annál sűrűbb pázsit műfű lesz a végeredmény. Ha nagyon igénybe lesz véve, például gyerekeknek szeretnénk játszóteret vagy focipályát kialakítani, mindenképp a sűrűbb műfüvet ajánljuk.

Természetesen az sem mindegy, milyen a szál erőssége. Szintén nagyobb igénybevétel esetén az erősebb szálat válasszuk, de ha csak medence mellé napozáshoz, vagy látványelemként szeretnénk műfüvet telepíteni, érdemes a puhább, prémiumhatást keltő gyengébb szálas verziót vásárolnunk.

További opciókat kínál a műfű színválasztéka, hiszen nem csak egy árnyalatban vásárolható. Ha természetes hatást szeretnénk elérni, válasszuk a zöld egy kellemes árnyalatát, de a merészebbek akár színes műfűvel is tarkíthatják kertjük, otthonuk.