Egy Halloween este történt

Egy Halloween este történt

Közeledik a kísérteties este, mely Amerika után Európában is hódító útjára indult. Az eredetileg Írországból induló, Egyesült Államokban már számos hagyomány által kísért ünnep egyre nagyobb figyelmet kapott itthon is, elég csak belegondolnunk, hogy október 31-én Halloween partyk végeláthatatlan sorából választhatjuk ki a számunkra szimpatikusat, ahova megindulhatunk barátainkkal ünnepelni.

Bár utcáinkon még nehezen tudjuk elképzelni, hogy „Trick or treat” hagyománynak hódoló fiatalok zsongjanak édességek nyomában járva házról házra, a Halloween hangulatot könnyen megteremthetjük otthonunkban is.

Ide tartozik a Halloween tök, pókok és pókhálók, fekete macskák, boszorkányok, csontvázak, szellemek, valamint műanyag testrészek is. Faraghatunk magunknak is tököt, készíthetünk saját szellemet vagy pókhálót, de a hobbiboltok is számos ötletes megoldást kínálnak, ha a készülődésre időt másra szánnánk.

Azon szerencsések, akik udvarukat kültéri műfűvel borították, meglehetősen egyszerű dolguk van. Játszi könnyedséggel szórhatjuk a pókhálókat, akár nehéz dekort is kihelyezhetünk, mindaddig, míg a pakolást követően felborzoljuk a műfű szálait, addig biztosak lehetünk benne, hogy nem hagyunk maradandó károkat a pázsitunkban. Akik esetleg még hezitálnak, azoknak jó hírünk van, hiszen ez pont az az időszak, mikor a piacot ellepik a műfű akciók, alacsonyabb szintre kényszerítve ezzel a műfű árakat.

kép 1

Ilyenkor nagy divat Amerikában a puncs, a pillecukorból, csokiból és kekszból készült s’mores, és a levágott ujjakra hasonlító bundás virsli, de improvizálhatunk. Alkalomhoz illik a forró csoki és a forralt bor is.

Manapság már mindenki szeretne egyedi lenni, így valószínűleg nem lesz nehéz dolgod rávenni a vendégeket, hogy beöltözve érkezzenek. Már egy dolgot maradt, hogy magadnak is kiválaszd a tökéletes jelmezt.

Nem mindenki idegzete kompatibilis a horrorfilmekkel, azonban ez pont az az időszak, ami az ijesztgetésről szól, biztosan sikerül majd meggyőznöd barátaid, hogy megnézzetek egy izgalmas horrort vagy épp thrillert. Csak ne felejtsd el bekészíteni a popcornt!

kép 2