Kültéri műfű árak

Kültéri műfű - „örökzöld”, selymes tapintású, karbantartás-mentes, természetes hatású elegancia

Az 1964-ben feltalált kültéri műfű elsődleges felhasználási területe a sportpálya volt; azóta a mesterséges fű jelentős változáson ment át, és egyre szélesebb körben igényt tartanak a lehelyezésére - immár nem csupán kültéren, hanem az ingatlanok belsejében, homlokzatán, tetőterén, teraszán… A nagyrészt polimerből és morzsagumiból előállított műfű minőségét a négyzetcentiméterenkénti fonalsűrűség határozza meg.

Miért éppen kültéri műfű?

Sokakban merülhet fel a kérdés, hogy miért essen a választás a kültéri műfűre, hiszen a természetes gyep szépségét, illatát, tapintását egyetlen mesterséges pázsit sem helyettesítheti. Valóban? A kérdés megválaszolását első nekifutásként az időjárási körülmények utóbbi időben történő drámai megváltozásával indíthatjuk, a természetes fűnek nem kedveznek a száraz nyarak, ugyanakkor a rengeteg öntözési, karbantartási munkálat idő- és energiaigényes mivoltáról nem is beszélve.

A kültéri műfű főbb ismérveiről röviden:

Tegyünk azért, hogy a szomszéd fűje többé ne legyen zöldebb!

A kültéri műfű felhasználási lehetőségei sokak nagy örömére, már túlnyújtóztak a sportpályák keretein, hiszen kertek, udvarok, játszóterek, uszodák, iskolák, parkok számára egyaránt ideális, tetszetős megoldást kínálnak.

A zöld több árnyalatában is beszerezhető szintetikus fű által új értelmet nyer az „örökzöld” szavunk, ugyanis az időjárási körülményeknek ellenálló artificiális gyep valóban mindig zölden őrzi a színét, ezáltal kellemes, megnyugtató látványban részesítve a szemlélőket.

Egy fárasztó munkanap utáni kertben sziesztázás, és a műfű zöld színének látványa jóleső érzéssel fog eltölteni bennünket. A zöld színnel általában társított életerő, természet, megújulás fogalmak a kültéri műfű esetében is helytállónak bizonyulnak, hiszen a minőségi, biztonságos, és hihetetlenül tartós szintetikus pázsit a legkevésbé sem kelt ellenszenves érzéseket bennünk - sőt, ha nem mondanánk, hogy „mű”, senki nem is észlelné mindezt.

Végre megszabadulhatunk a szombat reggeli fűkarbantartás monoton rutinjától, nem szükséges korán kelnünk, hogy a gyepet időben megöntözzük, mi több: nyugdíjba küldhetjük a fűnyírónkat is. Lassan hozzá kell szoktatnunk magunkat ahhoz a gondolathoz, hogy a kültéri műfű egyáltalán nem igények semmiféle karbantartást, így a hétvégéket végre pihenéssel tölthetjük.

A kültéri műfű előnyei a természetes gyeppel szemben

Számtalan ház- és kerttulajdonos egyik legnagyobb büszkesége a szépen karbantartott, buján zöldellő, tökéletesen kaszált természetes pázsit. A csodálatos gyeppel büszkélkedőknek nem kell pironkodniuk egy-egy kerti party során a pázsit hiányosságai miatt, mi több: amennyiben eladásra kerül sor, mindez megnöveli az ingatlan vonzerejét és értékét egyaránt.

Mindennek eléréséhez azonban rengeteg befektetett munka szükséges, és a precíz karbantartás ellenére sem biztos, hogy a természetes gyep megjelenése gyönyörű lesz, hiszen a munka mellett az egészséges gyepnek nem mindig kedvező természet erőivel is szembe kell nézni. Néha az is előfordul, hogy nincs idő a karbantartási munkálatok elvégzésére, ezért kertészekre bízzák a feladatot, amely azonban további kiadásokat von magával.

A hagyományos gyeppel szemben a kültéri műfű esetét több szempontból is környezetbarátabb megoldásnak minősíthetjük, hiszen egyrészt, ahogyan azt már a fentiek során ecseteltük, nem igényel öntözést, műtrágyát, gazolást, sem pedig kaszálást annak érdekében, hogy esztétikus látványt nyújtson; másrészt pedig egyre több műfűgyártó-cég használ újrahasznosított műanyag palackokat, gumiabroncsokat a szintetikus műfű előállításához. A különböző hosszúságú, textúrájú, színű műgyep egyre nehezebben kelti „hamis” fű látszatát.

Műfű - a kreatív megoldás

A kültéri műfű felhasználási lehetőségei nincsenek korlátozva, így különleges stílust vihetünk a kertekbe, udvarokba, teraszokba, kávézók teraszaira, játszóparkokba stb.

Íme néhány ötlet a kültéri műfű lefektetéséhez:

Kiskedvencek játszótere - négylábú családtagjaink számára az udvaron, teraszon, balkonon kialakíthatunk egy speciális, hangulatos játszóhelyet, hogy kellőképpen felfrissülhessenek, töltekezhessenek a friss levegőn.

Csempésszünk egy kis természetet a városok erkélyeire - a balkonokra helyezett műfű, néhány cserepes növény társaságában jelentős mértékben átformálja a városi atmoszférát, ahol jól esik elfogyasztani a csésze kávénkat. Az asztal alá helyezett műfű pedig kellemesen puha szőnyeg hatását keltheti a mezítlábas délutáni beszélgetések során, amely amellett, hogy praktikus, még esztétikus megoldásnak is bizonyul.

Keskeny sáv kialakítása - a high-tech gyártási technológiának köszönhetően, akár egy keskeny autósáv kialakításához is kiváló megoldást kínálhat a kültéri műfű, melyet nem terhel meg az autók súlya, nem szükséges öntözőrendszert telepíteni sem, hiszen ez a szintetikus gyepszalag nem igényel locsolást, és karbantartás nélkül is megőrzi szépségét.

Keskeny mellékudvarok személyre szabható zöldövezete - A kültéri műfű által a kis méretű kerteket sem szükséges megfosztanunk a zöld gyeptől, hiszen a betonburkolat helyett akár műfű is ideális megoldást kínálhat, ellenállva a gyalogos forgalomnak.

Puha felületű játszótér a legkisebbek legnagyobb örömére - a műfű ellenáll a gyalogos forgalom okozta megterhelésnek, így a hátsó udvarban felállított játszótéren is kiválóan funkcionál - bírja a strapát, és kényelmes, puha tapintású, amit a gyerekek imádni fognak.

Szintetikus gyep - a megfizethető luxus

A kültéri műfű nagyszerű tulajdonságainak betudhatóan kiválóan hasznosítható a háztulajdonosok, vállalkozások, sportpályák, tanintézmények esetében, és még számos más területen egyaránt. A szintetikus gyep alacsony karbantartási igényével búcsút inthetünk a hagyományos kerti teendők egész sorától, biztonságos, kényelmes, esztétikus, így az utóbbi évek során, széles körben népszerű luxussá nőtt.

Amennyiben visszagondolunk a gyepgondozás hosszú és fáradalmas munkálataira, talán felmerült bennünk néhányszor az a gondolat, illetve vágy, hogy bár úgy lenne csodálatos fűszőnyegünk a kertben, hogy ne kelljen vele sokat bíbelődni. Nos, mindez már nem csupán egy óhaj, hiszen a kültéri műfű lehelyezésével életre kelthetjük a karbantartás nélküli kertek álmát.