Noha vannak, akik a tudományos és technológiai fejlődést, valamint mindennek jelentősen felgyorsult ütemét árgus szemekkel nézik, tagadhatatlan, hogy e két jelentékeny szféra számos területen elkendőzhetetlen diadalt tudhat magáénak. Ma már elmondhatjuk, hogy az élet szinte egyetlen területéről sem hiányzik a technológiai újdonságok jelenléte, melynek segítségével szintet dobbantott a környezetbarát műfű is.

Főkép

A fű „mű” jelzője gyakran visszás érzéseket vált ki az emberekben, azonban minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a mesterséges fű ma már olyan természetes hatást keltően puha és sűrű, hogy számtalan szemlélőben fel sem merül, hogy valójában nem naturális gyepet szemlél, avagy érez a talpai alatt. A műfű kérdésében is szembe találhatjuk magunkat az anno műfenyőket övező ellenvéleményekkel, melyek kapcsán főként a szintetizált anyagok természetre gyakorolt potenciálisan káros hatását szokták hangsúlyozni.

A műfű környezetbarát tulajdonságai

A műfű a hatvanas években „debütált”, amikor elsősorban a sportpályák földjét fedte, majd innen terjeszkedett tovább.

A műfű ellenzői gyakran azzal érvelnek, hogy az artificiális gyep nem képes ellátni a természetes fűtől elvárt alapfunkciókat, főként nem fotoszintetizál, tehát nem változtatja a szén-dioxidot oxigénné - mindez vitathatatlan tény a műfű kapcsán, azonban érdemes figyelembe venni azt a tényt, mely szerint a valódi gyep ápolása milyen sok áramot, üzemanyagot, vizet igényel.

Amennyiben benzines fűnyírógépet használunk a kerti gyep karbantartása céljából, elgondolkodtató az a kimutatás, mely szerint egy órányi kerti munka az említett fűnyíróval megfelel egy négy órát igénylő vezetéssel, mellyel nagyban hozzájárulhatunk a globális felmelegedéshez.

Tovább-gondolva a természetes fű rendszeres karbantartásának kérdését, nem árt arra is gondolni, hogy a gyep esztétikáját szolgáló öntözés mellett a különféle vegyi adalékanyagok, példaképpen a gyepműtrágya, káros hatást gyakorol a környezetre és az élővilágra egyaránt.

A holland fonalból előállított, vízáteresztő, tűzvédelmi bizonylattal rendelkező, környezetbarát KINGRASS műfűre 8 év garanciát vállalunk.

Amennyiben további kérdéseket tenne fel a műfű kapcsán, forduljon bizalommal hozzánk.