Műfű, a kutyusok kedvenc terepe!

Műfű, a kutyusok kedvenc terepe

Akinek van kiskedvence, az valószínűleg a csillagokat is képes lenne lehozni neki, mikor két szép gombszemével kíváncsian pislog, játékra várva. Nehéz is lenne ellenállni nekik, hiszen mindig ott vannak nekünk hűséges társként, feltétlen szeretetükkel kísérve életük végéig. Hogyan is járjunk kedvükben? Lepjük meg minőségi kültéri műfűvel, hogy nekünk se kelljen aggódni, hogy a gondtalan játszadozás közben megsérül a tökéletes zöld gyepünk.

Miért is szeretik a kutyák a műfüvet?

 1. Viszlát, kártevők!
  Egy csapásra megszabadulhatunk a nemkívánatos gyomoktól, barna foltoktól, de ami még fontosabb, a bolhák és bogarak is „melegebb éghajlatra” költöznek, ha holland műfű mellett döntünk. Az így kiiktatott élősködők ezek után nem fogják tudni megkeseríteni kedvencünk mindennapjait azzal, hogy folyamatos vakarózásra kényszerítik őt.
 2. Viszlát, lyukak és sár!
  Lássuk be, a kutyák mit sem szeretnek jobban, mint kertet ásni. Persze nem paradicsompalánták ültetése motiválja őket, nem kis bosszúságot okozva ezzel a gazdinak, mikor szembesül a foltos pázsittal. Ha prémium műfűvel borítjuk udvarunk, kedvencünk garantáltan csak ott tud majd gödröt ásni, ahol szabad is neki.
 3. Viszlát, karbantartási munkálatok!
  A kutyusoknak valószínűleg az is kevés lenne, ha az egész napot velük töltenénk, így nem kicsit lehetnek csalódottak, mikor előtoljuk a fűnyírót, nem kis munkálatokba ásva ezzel magunkat. A műpázsit ezt a gondot is megoldja egy csapásra, hiszen karbantartást nem igényel, hogy az így felszabadult szabadidőnket kiskedvencünkre szánhassuk.
 4. Viszlát, esős gyep!
  Ismerős érzés, mikor egy nagy zuhé után is be vagytok zárva a házba, mert a vizes gyep és sár egyet jelentene a fürdetéssel, ahogy visszaengednénk a kutyát a házba? A műfű vízáteresztő tulajdonságának köszönhetően eső után pár perccel már száraz, hogy ne kelljen szobafogságra száműzni legkedvesebb állatod.

Mint azt láthatjuk, a műfű tökéletes megoldás mindenkinek, aki nem szeretne lemondani a tökéletes zöld pázsitról, de kiskedvence szabotálni próbálja ezen elképzelését.

Ajánló: ha valaki azt szeretné, hogy a kutyája mérsékelten viselkedjen még gyepes helyen is, szerezzen be egy kutya nyakörvet!