Műfű mellett is lehet ültetni


Téged is kecsegtet a műfű gondolata, de sajnálnál lemondani a kertészkedésről, mint hobbiról? Akkor most elárulunk egy titkot! A műfű nem zárja ki a növények ültetését, sőt, számos előnye van, ha természetes pázsit helyett műfűvel borítod virágos kerted, mutatjuk, hogy miért.

  1. Nincs versengés a tápanyagért!

Ha a kertészkedés a hobbid, valószínűleg nem ismeretlen számodra, mekkora választék megtalálható tápoldatokból a piacon. Vásárolhatsz virágaidnak, páfrányaidnak, örökzöldeknek és még sorolhatnánk. Azonban ha kerted kültéri műfűvel borítod, lecsökken az igény a tápoldatokra, hiszen a műfű nem szívja el a tápanyagokat az élő növényektől.

  1. Az öntözés nem jár azzal, hogy kertedet mocsárrá alakítod!

A víz nem csak virágaid számára elengedhetetlen, de a természetes pázsit életben tartásához is folyamatos öntözést igényel egész udvarod. Ha te sem szeretsz gumicsizmában közlekedni minden kertészkedés után, vagy csak neked is van egy játékos kiskedvenced, aki előszeretettel behordja a sarat a házadba, válaszd a műfű telepítését, melynek vízelvezető tulajdonsága mentesít a latyakban gázolás terhe alól.

Ints búcsút a gyomirtásnak


  1. Ints búcsút a gyomirtásnak!

Ha az első két pont még nem is teljesen győzött meg, íme az adu ász, hiszen míg a műfű kellő teret enged a növényeknek, melyeket gondozunk, a gyomnak lehetőséget sem ad, hogy kidugja fejét a talajból, így nem kevés időt és energiát spórol nekünk azzal, hogy még a gyomlálással sem kell foglalkoznunk.

  1. Koncentrálj a virágokra a pázsit helyett!

Legyenek akármennyire szépek is virágaid, ha nincs meg az a szemnek igazán kellemes, egybefüggő zöld pázsit, melyet egy holland műfű tud nyújtani. Dönts te is a kültéri műfű mellett, és az nem csak szemgyönyörködtető keretet ad virágoskertednek, de még gondozást sem igényel, hogy te minden szabadidődet a virágok ápolásának szentelhesd.

Példa