műfűvel az allergia ellen

Magyarországon egyre nagyobb problémát jelent az emberek életét sanyargató allergia, ami tulajdonképpen nem más, mint az immunrendszer túlzott reakciója egy olyan anyagra, mely egy egészséges emberre nem lenne semmilyen hatással. Igaz, Magyarország így is az európai átlag alatt marad az allergiás megbetegedések előfordulási gyakoriságát tekintve, azonban ez a szám sajnos egyre nagyobb ütemben nő. Ma már a lakosság 15-25 százalékát is érinti a felső légúti allergia, ami egyes becslések szerint akár a kétmillió főt is könnyen elérheti. Egyik leggyakoribb fajtája a pollenallergia, amikor a füvek, a fák, és azok termései szénanáthát, szezonális allergiát okoznak. Az allergia akár súlyos mértéket is ölthet, de a legtöbb esetben csak meglehetősen kényelmetlenné teszi az év egyik legszebb évszakát a folyamatos tüsszögéssel, orrfolyással, orrdugulással, viszkető, könnyező szemekkel, kiütésekkel, köhögéssel vagy légszomjjal.

Kevesen tudják, hogy a stressz is hajlamos hozzájárulni ahhoz, hogy egyre több helyen üsse fel fejét ez az alattomos kór, hiszen a tartós stresszhelyzet képes felborítani az immunrendszer működését is. Kezelésében nem csak a tünetekre kell gyógyszert találnunk, az allergének elkerülését is biztosítanunk kell.

Megoldást nyújthat, ha udvarunkra kültéri műfüvet telepítünk, kiiktatva ezzel pázsitunk pollentermelését. Ezen kívül a fűnyíráskor felzavarhatjuk a talajt, ami a levegőbe juttatva a porszemcséket, szintén allergiás reakciót válthat ki. A prémium műfű nem igényel sem kemikáliát tisztításához, sem pedig tápoldatot, ezek nélkül is egész évben élénkzöld, puha takaróként terül majd el kertünkben. Még ha a közelben akadnak is fák, ahonnan felénk sodorhatja a szél a pollent, a műfű mindenképp segít abban, hogy az kevésbé koncentráltan legyen jelen környezetünkben.

Gyermekünket mindig igyekszünk óvni mindenféle kémiai anyagtól, allergénektől, nem csupán azért, mert minden család legféltettebb kincséről van szó, hanem mert a gyerekkorban jelentkező allergia kellő odafigyeléssel általában kinőhető. Az egész családot próbáljuk védeni, azonban gyakran megfeledkezünk kiskedvenceinkről, még csak nem is gyanítva, hogy ők is egyre gyakrabban lehetnek allergiásak. Érdemes fokozottan figyelni rájuk is, ugyanis nem csak lényegesen több időt töltenek a szabadban, de allergiás reakciójuk közé tartozik a kiütés mellett a légzési nehézség is.

Ahogy azt láthatjuk, holland pázsit telepítésekor nem csak pénzt és energiát takaríthatunk meg hosszútávon, de az egészségünkhöz is nagyban hozzájárulhat.